5/5/2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη από μια σειρά Τεχνικών Ημερίδων που διοργάνωσε η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο Δελτίο Τύπου.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος η Ημερίδα θα επαναληφθεί. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Με χαρά σας προσκαλούμε στην Ημερίδα με θέμα Seminars in Progress:Η καμπύλη επιτοκίων στο πλαίσιο της Φερεγγυότητας και οι προσαρμογές της, με εισηγητή τον κ. Ι. Χατζηβασίλογλου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρες 6:00 - 9:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σας παροτρύνουμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 210 32 22 285.

Για να δείτε την Πρόσκληση, πατήστε εδώ.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της Ημερίδας:
Η Φερεγγυότητα ΙΙ περιλαμβάνει ένα πλαίσιο αποτιμήσεων συνεπές με τις αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, η καμπύλη επιτοκίων διαδραματίζει κομβικό ρόλο, τόσο στην προεξόφληση των μελλοντικών ταμειακών ροών που περιλαμβάνονται στις τεχνικές προβλέψεις, όσο και στην εκτίμηση των μελλοντικών αποδόσεων των στοιχείων ενεργητικού.

Η καμπύλη επιτοκίων στο πλαίσιο της Φερεγγυότητας ΙΙ αποτελείται από δύο διακριτά μέρη: την βασική καμπύλη επιτοκίων άνευ κινδύνου καθώς και τις διάφορες προσαρμογές της.

Η παρουσίαση θα εστιάσει:

α) στον τρόπο που υπολογίζεται η βασική καμπύλη των επιτοκίων άνευ κινδύνου: θα γίνει παρουσίαση της εφαρμοζόμενης μεθοδολογίας υπολογισμού, με αναφορά στα επιτόκια των swap και στην μέθοδο Smith-Wilson, ενώ παράλληλα θα γίνει επεξήγηση της βασικής ορολογίας, όπως interpolation vs extrapolation, Last Liquid Point (LLP), Ultimate Forward Rate (UFR), speed of convergence (SoC).

β) στην ανάλυση των διαφόρων προσαρμογών: θα γίνει παρουσίαση των βασικών προσαρμογών, όπως η προσαρμογή λόγω αντιστοίχισης (matching adjustment - MA) και προσαρμογή μεταβλητότητας (volatility adjustment - VA), της μεθοδολογίας υπολογισμού της VA και θα συζητηθεί η επίπτωσή της στις τεχνικές προβλέψεις.

Τέλος, για τα ανωτέρω θέματα θα γίνει παρουσίαση των τρεχουσών δημόσιων συζητήσεων επί αυτών των θεμάτων.