Διδάσκοντες στα μαθήματα Χειμερινού και Εαρινού Εξαμήνου

Μαθήματα Χειμερινού Εξαμήνου 

Αρχές Οικονομίας & Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά - Κωδ. Αα

  • Σταύρος Γιαννακογεώργος

Ο Σταύρος Γιαννακογεώργος γεννήθηκε & μεγάλωσε στη Λαμία του Ν. Φθιώτιδος. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην αναλογιστική επιστήμη του Heriot -  Watt University.

Είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος από το έτος 2006.

Σήμερα εργάζεται ως αναλογιστής στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Διεύθυνση Εποπτείας των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών.

  • Ανδριανός Τσεκρέκος

Ο Ανδριανός Ε. Τσεκρέκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.). Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Λέκτορας στο ίδιο τμήμα, και από τον Δεκέμβριο του 2010 εώς το Νοέμβριο του 2017 Επίκουρος Καθηγητής. Στo παρελθόν έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Lancaster University) και στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ (Durham Business School) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι απόφοιτος του Ο.Π.Α. (πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας) και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ. Υπήρξε υπότροφος του Lancaster University Management School ως υποψήφιος διδάκτωρ στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική και ολοκλήρωσε τη διατριβή του το 2003. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα αποτίμησης χρηματοοικονομικών παραγώγων, εφαρμογές μεθόδων αποτίμησης δικαιωμάτων προαίρεσης στην αξιολόγηση εταιρικών επενδύσεων, θέματα ακίνητης περιουσίας, μοντέλα στοχαστικής και τεκμαρτής μεταβλητότητας και θέματα ποιότητας λογιστικής πληροφορίας και της επίδρασής της στις αγορές κεφαλαίου. Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε υψηλής απήχησης επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε επιστημονικά εγχειρίδια για επαγγελματίες. Είναι τακτικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και ερευνητικά σεμινάρια και από το 2007 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Στο παρελθόν υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Lancaster University) και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University).

 

Αναλογιστικά Πρότυπα Επιβίωσης - Κωδ. Αδ

  • Αριστείδης Σεμσίρης

Ο Αριστείδης Σεμσίρης είναι απόφοιτος του τμήματος μαθηματικών του Α.Π.Θ. και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Αναλογιστική ΕΠιστήμη και Διοικητική Κινδύνου» του ΠΑ.ΠΕΙ. Ξεκίνσε την καριέρα του ως Αναλογιστής στην PricewaterhouseCoopers και τώρα εργάζεται στην Allianz στο κομμάτι των Ασφαλειών Ζωής.

Είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος από το 2018.

  • Απόστολος Φασουλάκης

Ο Απόστολος Φασουλάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών «Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου» του ίδιου Πανεπιστημίου. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τον Τραπεζικό Κλάδο. Στον Ασφαλιστικό Κλάδο βρίσκεται από το 2014 μέχρι και σήμερα, όπου εργάζεται ως Αναλογιστής Τιμολόγησης προϊόντων Ζωής και Υγείας στην Interamerican
Είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος από το 2020.

Ποσοτικοποίηση & Αναλογιστική Διαχείριση των Κινδύνων & Φερεγγυότητα - Κωδ. Αστ

  •  Νίκος Τσαγάκης
  •  Ευφροσύνη Κουσκουνά

Η Ευφροσύνη Ε. Κουσκουνά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Στατιστικές Μέθοδοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Οργανισμών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντικείμενο της επιστημονικής της μελέτης ήταν τα «Συνταξιοδοτικά Συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης Διανεμητικού Χαρακτήρα».

Η καριέρα της  ξεκίνησε στην εταιρεία «ΑΣΤΗΡ» και σήμερα είναι Πρόεδρος στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Έχει πολυετή πείρα, σε διάφορους τομείς που άπτονται πληθώρας θεμάτων που αφορούν στην Κοινωνική, Επαγγελματική και Ιδιωτική ασφάλιση.

Συμμετέχει στην ομάδα εκπόνησης μελετών της Χρηματοοικονομικής Εξέλιξης του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος. Είναι μέλος της ομάδας δημιουργίας κανόνων σχετικά με τις δραστηριότητες και την εποπτεία των Επαγγελματικών Ταμείων, ενώ διετέλεσε μέλος της ομάδας έργου της Προεδρίας Α’ εξαμήνου του 2014 σχετικά με την οδηγία IORP II. Είναι εκπρόσωπος στην Επιτροπή του group 83 της EUROSTAT.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Ζωής καθώς και ομάδων εργασίας στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

  • Αθανάσιος Γιαννακόπουλος

Ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στοχαστικής Ανάλυσης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Στοχαστικής Μοντελοποίησης και Εφαρμογών του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στα Πανεπιστήμια του Αιγαίου, Birmingham, Warwivk και Leeds. Έχει διδάξει μια ευρεία επιλογή μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην περιοχή των στοχαστικών μαθηματικών και των χρηματοοικονομικών μαθηματικών και έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών διατριβών, 4 διδακτορικές διατριβές και 4 μεταδιδακτορικούς ερευνητές, 3 εκ των οποίων αυτή την στιγμή είναι καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα αντικείμενα αυτά. Η τρέχουσα ερευνητική του δρατηριότητα επικεντρώνεται στην ποσοτική μοντελοποίηση και διαχείριση κινδύνου με εφαρμογές στα χρηματοοικονομικά και τα αναλογιστικά, και πιο συγκεκριμένα σε θέματα αβεβαιότητας των υποδειγμάτων και τον ανθεκτικό έλεγχο. Είναι στην εκδοτική επιτροπή των επιστημονικών περιοδικών Journal of Dynamics and Games (AIMS) και Numerical Algebra Optimization and Control (AIMS) και μελος των London and American Mathematical Society.

 

 

Συνταξιοδοτικά Σχήματα & Κοινωνική Ασφάλιση - Κωδ. Βα

  • Πέτρος Χατζόπουλος

Ο Πέτρος Χατζόπουλος είναι πτυχιούχος από το τμήμα του Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Diploma, M.Sc και Ph.D. από το Αναλογιστικό και Στατιστικό τμήμα του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Έχει εργαστεί στην Metrolife-Emporiki στην Διεύθυνση Αναλογισμού. Από το 2002 είναι μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Μαθηματικών της εισαγωγικής κατεύθυνσης «Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών». Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η στοχαστική μοντελοποίηση και πρόβλεψη θνησιμότητας, η Αναλογιστική στατιστική  και η διαχείριση κινδύνου μακροζωίας.

  • Ελευθέριος Ζαρκαδούλας

 

 

Ασφαλίσεις Ζωής - Κωδ. Ββ

  • Λουκάς Λουκάς

Ο Λουκάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα της Αττικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης» 
του Πανεπιστημίου  Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εφαρμοσμένη Στατιστική» του ιδίου Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2005, στην εποπτική αρχή ιδιωτικής ασφάλισης, στο πρώην «Υπουργείο Ανάπτυξης», όπου εργάσθηκε ως επόπτης  ασφαλιστικών επιχειρήσεων. 
Το 2007 μετακινήθηκε στην «Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης» (ΕΠ.Ε.Ι.Α.), σε ανάλογη θέση και από το 2010
εργάζεται στην «Τράπεζα της Ελλάδος», στην οποία υπάγεται πλέον η εποπτική αρχή ιδιωτικής ασφάλισης.

Αντικείμενο της επιστημονικής του μελέτης αποτελεί ο τομέας των αναλογιστικών μαθηματικών που περιγράφουν «συμβάντα ζωής & θανάτου» 
(life contingencies).

Είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος από το 2014.

  • Αικατερίνη Μολλά